Mijn eerste bruid…

24
april
2015
Mijn eerste bruid……daarna mijn tweede…..ik had mijn passie gevonden

Bloggen is echt helemaal nieuw voor mij en ik moest er best wel even over nadenken waar ik mijn eerste blog over zou gaan schrijven.

Op mijn ‘Wie ben ik’ pagina op mijn website heb ik al het een en ander over mezelf geschreven en hoe het zo gekomen is dat ik uiteindelijk bruidskapsels en bruidsmake-up ben gaan verzorgen.

Toch wil ik ook graag vertellen hoe het begonnen is.

In 2008 ben ik begonnen als kleur- en stijlconsulente, daarna ben ik opleidingen gaan volgen in visagie en hairstyling. Ik vond het best moeilijk om werk te vinden als visagist/hairstylist.

In 2011 ging het door mijn hoofd dat het mij ontzettend leuk leek om bruidskapsels en bruidsmake-up te gaan verzorgen omdat er altijd bruidjes zijn die hun haar en make-up graag verzorgd willen hebben.

Ik bedacht het idee om dit in combinatie te gaan doen met het geven van kleur- en stijladviezen voor aanstaande bruiden, zodat ze de juiste kleur en model trouwjurk zouden kiezen die hen het mooist zou staan.

Niet iedereen staat een spierwitte jurk mooi. Ben je een wintertype waarbij heldere koele kleuren het mooiste staan dan staat deze jurk prachtig maar, ben je een herfsttype zoals ik, dan staat dat dus echt niet mooi en staat een zachte warme ivoorkleurige jurk veel mooier. Er zijn ook verschillende modellen trouwjurken. Heb je een zandloper figuur dan staat een A-line jurk of een fishtail model prachtig, een rechte jurk laat niets van je mooie figuur zien.

In  de zomer van 2011 was ik op vakantie in Zeeland en ik had allerlei boeken en bruidstijdschriften meegenomen, veel gegoogled om veel plaatjes en informatie te verzamelen over de verschillende lichaamsvormen en welk model trouwjurk daar het beste bij zou passen.  Uiteraard heb ik ook genoten van mijn vakantie samen met mijn man, maar ja hier in Nederland heb je nog wel eens regenachtige dagen…. Ik ben hier uren zoet mee geweest en genoot ervan.

Ik heb mijn tekst geschreven over de kleur- en stijladviezen en het online gezet op mijn website. Het heeft hier wel een tijdje op gestaan, maar uiteindelijk heb ik besloten om het te verwijderen. Ik kreeg hier geen aanvragen voor en als bruid heb je meestal je trouwjurk al uitgezocht voordat je op zoek gaat naar een bruidsstyliste. Als het goed is kunnen ze hierover ook heel goed advies geven in de bruidswinkels.

Ineens kreeg  ik tijdens deze vakantie een mailtje van het nichtje van mijn zus en zwager, of ik haar bruidskapsel en make-up wilde verzorgen. Zij wist niet dat dit ook mijn plannen waren dat ik dit wilde gaan doen, maar wel dat ik visagist/hairstylist was. Hier had ze mijn portfolio al eens van gezien. Ze ging trouwen en was op zoek naar iemand die dit zou kunnen verzorgen. Haar moeder stelde voor om mij te mailen. WAUW,  ik was helemaal overdonderd door dit mailtje en vond het geweldig.

Sanne werd dus mijn eerste bruid

Bruid Sanne

Ook al was ik bekend met haar en make-up, een echte bruid was toch wel spannend, maar super leuk natuurlijk.

In 2012 begon ik mezelf bekendheid te geven met mijn eerste Astrid’s Bruidsstyling website en kreeg ik mijn tweede bruid, bruid Tapasya. Een vriendin van haar was kapster dus zij verzorgde het bruidskapsel en ik haar make-up. Ook de make-up van haar zus mocht ik verzorgen. Ik was heel benieuwd wat de kapper voor bruidskapsel zou maken en omdat ik nog niet zoveel ervaring had (ik had inmiddels wel een opleiding gedaan voor bruidskapsels), ging er toch wel door mij heen of ik het gekozen bruidskapsel zelf ook had kunnen doen. Ik zocht een beetje bevestiging voor mezelf en ja hoor, dit kapsel zou mij ook gelukt zijn.

Bruid Tapasya 

Ik stapte na de bruidsstyling op deze zonnige dag, met zo’n geluksgevoel in mijn auto. Ik dacht: hoe geweldig is het als je op zo’n belangrijke dag  een bruid zo mooi kan maken met haar kapsel en make-up dat zij er helemaal van gaat stralen.

Dat gevoel is nooit meer weggegaan en ik wist: DIT IS WAT IK WIL

astrid-bruidsstyling

 

Mijn naam is Astrid Pieterse (1967) ik ben getrouwd en we hebben 2 zoons (1992 en 1994). Ik wist al heel lang dat ik iets voor mezelf wilde opstarten, doen wat ik echt leuk vond en mijn eigen tijd in kunnen delen. Het was gewoon een gevoel..

Lees meer over mij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*