Waarom kiezen voor een professional

19
augustus
2015

Professional bridalstylist

Als je je bruidskapsel en make-up niet zo belangrijk vindt, kun je iemand kiezen die het leuk vindt om het als hobby te doen en dus goedkoper en vaak onprofessioneler is. Het zal niet de eerste keer zijn dat een aanstaande bruid bij mij komt voor een proefsessie, omdat diegene waar ze voor gekozen had op het laatste moment af had gezegd, omdat er iets anders belangrijker was.

Soms omdat ze een andere opdracht hebben gekregen waar ze meer voor betaald kregen, wat ze je natuurlijk niet gaan vertellen. Een proefbruid vertelde mij dat ze toch niet zo’n vertrouwen had in een kapster, er waren een paar dingen vergeten en de kapster wist ook even niet meer wanneer de trouwdatum was, terwijl je die natuurlijk meteen in je agenda schrijft.

Tijdens een opleiding die ik volgde vertelde een cursist dat ze nooit het hele kapsel afmaakt maar een gedeelte en dan erbij zegt dat de rest van het haar ook zo gedaan wordt op de trouwdag. Maar ja, zo krijg je natuurlijk geen beeld van hoe je bruidskapsel eruit komt te zien. Dit zijn een paar voorbeelden van wat ik om mij heen hoor.

Je begint dan meteen al met een slechte ervaring en je moet weer opnieuw beginnen met een bruidsstyliste zoeken, weer opnieuw betalen voor de proefsessie, terwijl je dus beter meteen voor een professional had kunnen kiezen.

Wat kan ik jou bieden als professioneel bruidsstylist:

Op de trouwdag kun je lekker thuis in je eigen omgeving blijven i.p.v. dat je naar een salon moet komen. Alle producten die gebruikt zijn bij de proefsessie worden meegenomen. Ik neem ook mijn visagie stoel en spiegels mee, verlengsnoer etc. zodat jij nergens voor hoeft te zorgen. Mijn ervaring is, dat zowel de bruid als ik het erg prettig vinden om de dag rustig en ontspannen te beginnen in een aparte kamer, bijv. een slaapkamer, om zo niet teveel afgeleid te worden door allerlei dingen om ons heen, hoe aardig het vaak ook bedoeld is.

Het is jouw dag, waarbij je even lekker in de watten gelegd mag worden.

Ik wil graag op de hoogte blijven van de verschillende technieken en producten die gebruikt worden zodat je make-up en kapsel de hele dag     goed blijven zitten. Daarom volg ik regelmatig workshops en cursussen.

Er wordt hygiënisch met de materialen omgegaan; kwasten worden na elke afspraak gereinigd en er worden professionele producten gebruikt.

Er wordt zoveel tijd en geld gestoken in het zoeken naar een goede fotograaf, locatie en jurk en waarom zou je dan bezuinigen op je kapsel en make-up? Je kapsel en make-up  zullen op elke foto zichtbaar zijn. Foto’s worden jaren later nog bekeken.

Er zijn bruiden die hun budget vooraf maken voor locatie, fotograaf en jurk en niet denken aan hun make-up en kapsel. De trouwdatum komt steeds dichterbij en dan is hier soms geen geld meer voor en wordt er gekozen voor iemand waarbij je soms minder professionaliteit en integriteit kan verwachten, dat wil jij toch niet?

 

Bruid

Een paar regels uit de recensies van mijn bruiden zijn:

– Mijn verwachtingen bleken waar te zijn. Astrid is een hele lieve spontane vrouw, luistert goed naar je wensen en denkt ook mee om ervoor te zorgen dat je een topdag gaat hebben.

– Alle wensen zijn besproken en omdat ik niet precies wist wat ik wilde met mijn make-up gaf Astrid goede adviezen. Ze wist precies welke kleuren mooi stonden bij mijn ogen.

-Astrid is een prettige vrouw die professioneel te werk gaat en erg makkelijk is in de omgang. Ik zou haar zeker aanraden.

Dit is mijn business en geen hobby. Je trouwdag neem ik serieus. Ook al moet ik hiervoor een persoonlijke afspraak afzeggen.

Ik doe het graag, want ik hou van mijn werk en wil er echt zijn voor jou als bruid.

 

Deze blog is mede geïnspireerd door DeeVa Beauty

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*